De berygtede hedeture er langsomt begyndt at snige sig ind i hverdagen. Nemt er det måske heller ikke at sove uforstyrret. Nogle gange er du strålende glad over alverdens, mens du er rasende sur over det mindste. Er du kvinde i slut 40’erne og oplever disse ting, så kan det vist godt tyde på, at overgangsalderen har meldt sin ankomst. I denne artikel kan du læse tre tips til, hvordan du kommer godt igennem overgangsalderen.

Masser af motion

Motion og fysisk aktivitet er godt for at styrke kroppens muskler og funktioner, mens det psykisk kan give dig følelsen af velvære og bidrage med et godt humør. Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen. Om det så er gå-, løbe- eller cykelture du tager dig. Motion kan også afhjælpe med at lade kroppen skille sig af med den overskydende varme.

En sund kost

er du kommet i overgangsalderen? Sådan spørger nogen, når du vifter med trøjen for at få luft. Faktisk kan visse mad- og drikkevarer hjælpe dig med at lindre den ulidelige varme. Nogle oplever nemlig, at fx sojaprodukter og bælgfrugter kan hjælpe, mens du bør undgå stærk mad og kaffe. Nogle oplever nemlig, at disse mad- og drikkevarer forstærker varmen i kroppen. Men prøv dig frem, og se hvad der virker for dig. Med bidro overgangsalder kan du med kosttilskud også hjælpe din krop til at få sig et ekstra boost. Men husk nu, at bidro overgangsalder kan fungere som supplement til din kost – men andre ord kan bidro overgangsalder altså aldrig erstatte din generelle diæt.

Husk den gode nattesøvn

Det er vigtigt med en god nattesøvn. Husk at dyrke regelmæssig motion, så kroppen føles træt. Drik ikke kaffe før sengetid, og undgå madvarer der giver dig hedeture. For så kan du måske opleve at skulle kæmpe med at falde i søvn.