Det at have en have kan være hårdt og utaknemligt arbejde nogle gange, samtidig med at det kan være en af de store friheder i en ejendom. Så det handler om at få den brugt bedst muligt, hvis du er en af de heldige, der har muligheden.

Siddepladser

En ting, der måske for nogle virker trivielt, er at sørge for at der er inkorporeret forskellige siddepladser. Det kan både være noget, der er tiltænkt mulighed for at nyde haven sammen. Som et havebord med tilhørerende havestole. Det kan bruges til måltider udendørs, som dig og din familie kan nyde sammen, eller hvis du skal have nogle venner over på besøg. En tilføjelse til dette kan for eksempel være en terrassevarmer og nogle lys, så mørkets frembrud ikke behøver at sætte en stopper for hyggen.

Derudover kan det også være givende at have nogle små spots rundt omkring i haven, der i højere grad er dedikeret til lidt alene tid. Det kan være en fin stol eller en sort havebænk. De kan være placeret et ekstra skønt sted i haven, så du kan sidde og observere dit mesterværk i den friske luft. Derudover kan en sort havebænk også benyttes til at nyde en god bog og lidt solskin samtidig eller lignende.

Køkkenhaven

Hvis du har børn, kan en køkkenhave også være et sjovt projekt at begive sig ud i. Det kan være fascinerende og måske livsbekræftende at plante frø og se planterne gro, samtidig med at I kan spise de afgrøder der måtte komme deraf. Køkkenhaven kan komme i alle størrelser og former, så du kan sikkert lave en, der passer ind i jeres have. I kombination med køkkenhaven kan være en sort havebænk eller to, så der er et godt sted I kan sidde og observere planternes arbejde. Blandt andre steder kan en sort havebænk købes her.