Flere og flere oplever at skulle arbejde hjemmefra i disse tider – enten helt eller delvist. Der er ingen tvivl om, at det er noget, der er kommet for at blive. Samtidig ses mange fulde remote stillinger inden for eksempelvis tech, hvor arbejdet sagtens kan udføres hjemmefra. At arbejde fuldt remote stiller også nogle krav til hjemmekontoret. Det ses i mange tilfælde, at arbejdsgivere giver enten et bidrag til indretningen af hjemmekontoret eller betaler det hele.

For at kunne have succes med hjemmearbejde, kræves der et ordentligt hjemmekontor, hvor det er muligt at have en god ergonomi og kunne arbejde uforstyrret. I denne artikel kommer vi med nogle tips og tricks til, hvordan du kan få styr på hjemmekontoret, så du kan være produktiv i arbejdstiden og ikke mindst arbejde komfortabelt.

Investér i kontormøblerne

Først og fremmest er det vigtigt med nogle ordentlige kontormøbler. Har du en stilling, hvor du kan arbejde hjemmefra, vil det typisk være meget stillesiddende arbejde. Her kan det eksempelvis være en idé med et hæve/sænkebord, så du kan stå op i løbet af dagen for at få noget afveksling. Ud over et hæve/sænkebord giver det også god mening, at investere i en ordentlig kontorstol, hvor du kan sidde godt mange timer i træk.

Ud over en ordentlig kontorstol og eventuelt et hæve/sænkebord, er det også væsentligt med en ordentlig belysning. Kan du have meget naturlig belysning i rummet er det det mest optimale, ligesom du naturligvis også bør have en ordentligt bordlampe og et godt loftlys.

Få styr på elektronikken

Uanset om du arbejder hjemmefra eller fra et kontor, er det vigtigt med en ordentlig computer, skærm, mus og tastatur. Særligt hvis du kører nogle tunge programmer til for eksempel billedredigering, vil det stille nogle krav til din computer. Arbejder du meget med mus og tastatur, kan du med fordel investere i en ergonomisk løsning, hvor du ikke overbelaster dine hænder og arme. En anden løsning du kan overveje er en underarmsstøtte, så dine underarme ikke hviler på skrivebordet.

Deltager du i videomøder, er det også vigtigt med et ordentligt webcam og ikke mindst en ordentlig mikrofon. Sørg desuden for, at du sidder et sted med en ordentlig akustik, så mødedeltagerne kan høre dig klart og tydeligt.

Hold styr på dagens opgaver med et whiteboard

For at få det optimale ud af arbejdsdagen er det vigtigt med en god struktur. Få styr på dagens opgaver og planlæg gerne din uge på forhånd, så godt som du nu engang kan. Det kan også være en god idé med nogle klare mål for ugen, så du ved, hvad du gerne vil opnå i løbet af ugen. Du kan også bruge et whiteboard til at projektstyre ved hjælp af post-it’s.

For mange fungerer det godt at have noget fysisk at skrive på. Det kan være en blok eller en notesbog, men det kan også være et whiteboard. Det gode ved et whiteboard er, at det typisk hænger på væggen og derfor er meget synligt. Ulempen ved en blok eller en notesbog er, at det ikke er synligt på samme måde.Her er et whiteboard meget visuelt.

Inden du bliver skræmt af at skulle have et whiteboard hængende i dit hjemmekontor, så findes der faktisk rigtig mange fine whiteboards fra eksempelvis mærket Lintex. Lintex whiteboards kan fåes i forskellige former og med forskellige hjørner og kanter. Derfor passer de også rigtig godt ind i hjemmekontoret, fordi de er er pæne at have hængende.

Gør noget ud af indretningen

Man bruger rigtig mang timer på sit hjemmekontor. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at det er et sted, hvor du kan lide at være og føler dig godt tilpas. Gør derfor noget ud af indretningen. Det kan være ved med nogle fine planter og blomster, plakater/billeder og nips. Du kan også have nogle lyskæder eller stearinlys for at gøre det lidt hyggeligt. Det kan være rart særlig på den mørke tid på året, hvor det godt kan blive mørkt og gråt det hele. Du kan også tænke over at gøre indretningen lidt personlig. Det kan være ved hjælp af billeder af for eksempel dine børn eller børnebørn.

De gode vaner

Selvom det altid er godt med gode omgivelser til hjemmearbejdet, kræve det stadig nogle gode vaner for at få succes med hjemmearbejdet. Det er vigtigt at få holdt nogle pauser i løbet af dagen, så du kan arbejde produktivt. Du kan eksempelvis gå en kort tur i en af dine pauser for at få lidt luft. I løbet af ugen kan det også være en god ting at tjekke ind med dine kollegaer for at få det sociale, som du får på et kontor. Sidst men ikke mindst skal du også være god til at adskille privat og arbejde, så det ikke glider over i hinanden. Arbejder du i stuen, kan dette være svært. Derfor er det mest optimale at have et dedikeret rum til hjemmekontoret.

Som du kan læse er der masser af ting, der kan gøres for at optimere hjemmekontoret.