Der findes ikke noget bedre end at samle gode venner til en lækker middag i hjemmets trygge rammer. Her kan I hygge i ro og mag hele aftenen, og som vært kan du kæle for dine gæster og sørge for, at de får en god oplevelse.

Derfor bruger du sikkert lang tid på at kokkerere en lække menu, når du får gode venner på besøg. Men hvis du bruger tid og energi på at lave god mad, skylder du også dig selv og dine gæster at finde frem til en god vin.

God vin og god mad går nemlig hånd i hånd, og du kan således løfte aftenens måltid til helt nye højder, hvis du sørger for at vælge den helt rette vin, som vil komplementere netop de smage, som du planlægger at fremtrylle i køkkenet.

Husk balancen

Når du skal vælge en vin til maden, er det ikke lige meget, hvad du vælger. Nogle vine passer bedst til visse retter, og derfor skal du først og fremmest huske på, at der skal være god balance mellem vinen og maden.

Det betyder, at vinen ikke må være for stærk i forhold til maden, og at maden ikke må være for stærk i forhold til vinen. Rammer du ikke denne balance, risikerer du, at vinen overdøver de gode smage i din mad, eller at du slet ikke kan smage vinen på grund af den stærke mad.

Derfor skal du gå efter lette og lyse vine til lette retter som eksempelvis kylling, mens tungere retter med eksempelvis svinekød og kalv skal spises med en mere kraftig og fyldig vin. Dertil er krydrede retter bedst med endnu kraftigere vine, som er mørke og har en høj alkoholprocent.

Sørger du for at ramme denne balance, kan du være sikker på, at din middag vil blive noget helt særligt.