Det er aldrig til at sige, hvornår uheldet er ude. Det gælder også din jobsituation. Der kan lige pludseligt ske en uventet hændelse, og så kan du risikere at stå uden job. Det er selvfølgelig ikke rart at tænke på, men heldigvis har du mulighed for at forsikre dig, så du stadig har råd til at leve, selvom du ikke har noget job.

Du har nemlig mulighed for at blive medlem af én ud af flere gode a-kasser. Når du er medlem af en a-kasse, har du ret til udbetaling af dagpenge, hvis du bliver ledig.

Udbetaling af flere forskellige ydelser

Når du bliver medlem af en a-kasse, tegner du en forsikring mod ledighed. Det betyder, at du vil få udbetalt et månedligt beløb, selvom du ikke har noget job. Den ydelse bliver kaldt for dagpenge. Derudover har du også adgang til flere andre ydelser, når du er medlem.

Du har blandt andet mulighed for at få sygedagpenge, feriedagpenge, orlovsydelser i forbindelse med børnepasning samt efterløn.

Vælg en a-kasse, der kender til dit arbejdsområde

Det er ikke svært at finde en a-kasse. Der findes så mange af dem. Men det kan være mere vanskeligt at finde den rette til netop dig. Det er nemlig vigtigt, at din a-kasse kender til dit arbejdsfelt. Hvis du bliver ledig, skal de nemlig kunne vejlede dig bedst muligt. Det kan den nemmest, hvis dens medarbejdere har fingeren på pulsen i forhold til dit arbejdsfelt. Vælg derfor altid en, der har specialiseret sig inden for dit arbejdsområde.

En god a-kasse kan vejlede dig

En god a-kasse kan nemlig ikke kun udbetale ydelser. Den kan også hjælpe dig tilbage i job, hvis du bliver ledig. Derfor er det også vigtigt, at du kan se dig selv have en dybdegående samtale med deres rådgivere. Hvis du bliver ledig, skal du til samtale med både din a-kasse og dit lokale jobcenter. Her er det vigtigt, at du føler, at din a-kasse er på din side.