Om du skal langt ud på havet i flere dage eller om det bare er en lille smuttur søndag eftermiddag, spiller ingen rolle. Der er udstyr du aldrig bør bevæge dig ud på havet uden. Det handler stort set alt sammen om sikkerhed.

Sikkerhed frem for alt

Redningsvest er naturligvis det første på enhver sejlers liste.

En selvoppustelig redningsvest har flere fordele, frem for de lidt ældre modeller. De oppustelige modeller er meget nemmere at have på. Der begrænser ikke bevægeligheden, på samme måde som nogen af de ældre modeller havde en tendens til. De oppustelige veste kommer i to modeller. Den ene skal du manuelt, trække i en snor for at udløse, uanset om du allerede er i vandet eller ej.

Den anden model udløser sig selv, så snart den rammer vandet. begge veste har et rør, så du selv kan puste vesten op, i det tilfælde at patronen, mod forventning, ikke virker. Røret kan også bruges, hvis du er i vandet i længere tid og luften begynder at sive ud af vesten. Denne, sidstnævnte model, er nok den mest sikre.

I det tilfælde hvor du, af en eller anden grund, har mistet bevidstheden og er endt i vandet, sørger denne vest for at holde dig oven vande og giver dig en chance for at komme til bevidsthed igen.

En selvoppustelig redningsvest er ikke en engangsvest

Det er en rigtig god ide at have ekstra patroner med på sejlturen. Hvis vesten af en eller anden årsag er blevet udløst, er det en god ide, straks at skifte patronen, så den er klar igen.

Lys og nødblus er naturligvis også vigtige at have med. Det er afgørende udstyr, hvis andre sejlere skal kunne se dig.

En ægte sejler klæder sig ordentligt på til turen på havet

På havet og alle andre steder i naturen er den rette beklædning vigtig. Den vigtigste beklædnings del for en sejler er sko. Uanset vind og vejr er det absolut nødvendigt at kunne stå fast på dækket. Redningsvest og gode sko, så er du godt på vej til at være klar til turen på havet.