Er du ikke helt sikker på, hvor længe du skal have din næste bil? Måske du er typen, der skifter bil relativt ofte. Det kan være ændrede arbejdsforhold, familieforøgelse eller bare lysten til at køre i noget nyt, der driver dig. Det kan også være, du har haft uheldige oplevelser med biler, hvor udgifterne til reparationer efterhånden oversteg bilens egenværdi. I de tilfælde kan man begynde at overveje, om ikke der er andre løsninger, der passer bedre.

Privatleasing er blevet et relativt velkendt fænomen over de seneste år, og med god grund. Det er en meget fleksibel løsning, og mens en bil mister det meste af sin værdi relativt hurtigt, ved du med leasing at du betaler en fast rate. Du behøver ikke bekymre dig om, hvor meget du kan få for bilen og om den bliver nem at sælge – for du opsiger blot abonnementet, og så er du ikke længere bundet til noget. Der er forskellige typer aftaler, og du binder dig typisk til en periode, som du selv har indflydelse på.

Serviceaftaler i baghånden

En anden fordel ved leasing er, at du ikke i samme grad skal bekymre dig om værkstedsregninger. Der er aftaler med værksteder eller ved forhandleren, så du altid kan komme ind og få ordnet hvad der er behov for. Service er desuden med i prisen ved de fleste aftaler. Det gør altså, at der ikke i samme grad kommer alverdens ekstraudgifter, som man ellers møder som bilejer.

At finde den rette bil er ikke let, og her er der ikke den store forskel på om man køber eller leaser en bil. Du har garanteret en præference i forhold til mærke eller hvilket land, den skal komme fra, men derudover handler det måske også om ting som plads, farve, komfort og meget andet. Det nytter ikke med en bil, der ikke har plads til hele familien.