Det er de færreste bilejere, der rent faktisk nyder hvert eneste sekund af tiden bag rattet. Oftest har bilen en funktionel betydning, hvor det drejer sig om at komme bedst muligt fra A til B. Men derfor kan du jo godt gøre lidt for, at tiden bag rattet ikke kommer til at føles som en uendelighed. Det kan selvfølgelig være svært, hvis du dag ud og dag ind kører den same rute, eller hvis du tit holder i kø. Men det handler alligevel om, at få det bedste ud af situationen.

Og der er faktisk mange måder, hvorpå du kan få lidt mere ud af tiden bag rattet. Du får derfor i de følgende to afsnit et par bud på, hvordan du kan gøre køreturen lidt hyggeligere.

Brug din mobil til at afspille lydbøger og musik

Din smartphone er på mange måder et underholdningsapparat, og det kan du lige så godt udnytte til din fordel. Du kan eksempelvis afspille din yndlingsmusik eller lytte til en god lydbog. Du kan selvfølgelig også bruge telefonen til mere praktiske funktioner under kørslen – eksempelvis til at finde vej ved hjælp af GPS. Her er det dog vigtigt, at du investerer i en mobilholder til bil, hvis du vil benytte dig af din telefon under kørslen. Uden en mobilholder til bil er det nemlig ulovligt, at bruge din telefon under kørslen i og med, at håndholdt mobilbrug ikke er tilladt af sikkerhedsmæssige hensyn.

Få dig nogle gode snakke under kørslen

I den her coronatid er vi blevet bedre til den digitale kommunikation. Derfor kan du lige så godt give nogle af dine yndlingsmennesker et opkald, mens du alligevel sidder bag rattet. Du kan selvfølgelig også tage folk med på nogle af dine køreture – det er helt op til dig. Men med en social køretur går tiden bare hurtigere.