Det kan være enormt givende at arbejde med mennesker til dagligt, og arbejder du med mennesker, der har det svært, kan du virkelig få en følelse af at gøre en forskel. Men der er altså også en bagside til glansbilledet, for det kan også være rigtig udfordrende at have med andre mennesker at gøre, især hvis disse mennesker har det svært enten fysisk eller psykisk. Et sådant arbejde kræver at du er godt udrustet, og bliver ved med at arbejde på dig selv.

Vær forsigtig, når arbejde og privatliv blandes

Generelt er det en god ide at have en skillevæg imellem arbejdsliv og privatliv. Det er naturligvis ikke altid muligt, og andre gange er det måske et aktivt valg, at dit arbejde også bliver en del af dit privatliv. Det er dog bare noget, du altid skal være lidt påpasselig med. Pludselig er der nemlig nogle private følelser involveret i arbejdet, og det kan godt vise sig at være farligt. Så længe du føler, at du har styr på situationen, og at dine følelser ikke går udover arbejdet, burde der ikke være nogle problemer!

Du kan blive nødt til at tilpasse dig andres behov

Det der er med at arbejde med andre mennesker er, at det ikke længere kun er dine behov, der er i fokus. Pludselig er du ikke længere den vigtigste, når du er på arbejdet, men i stedet er der et andet menneske, du har ansvaret for. Derfor er det også dit ansvar at kunne opfylde deres behov efter bedste evne. Alle mennesker har forskellige behov, og det kommer også meget an på, hvilke udfordringer det andet menneske har. Arbejder du f.eks. med mennesker, der er på autismespektrummet, kan det være en rigtig god ide at tage f.eks. et studio 3 kursus. Her vil du nemlig få nogle værktøjer, der kan være brugbare for dit arbejde.