I løbet af et parforhold kan man stå overfor både store og små problemer, som kan være svært at løse af sig selv. Derfor kan det være nødvendigt at søge professionel hjælp, for at løse problemerne.

EFT parterapi stiger i popularitet
EFT er en forkortelse for emotionsfokuseret parterapi, som gjorde sit indtog i starten af 80’erne og er sidenhen steget markant i popularitet.

Formålet med EFT parterapi er at styrke ens parforhold, og skabe en tryg og kærlig relation. Ofte kan man have en tendens til at ville lave om på hinanden i et forhold – EFT parterapi arbejder derimod på at rumme forskelligheder. Book tid til emotionsfokuseret parterapi som en løsning til problemerne i parforholdet.

Med EFT parterapi hjælper en terapeut jer med at løse konflikter og uhensigtsmæssige mønstre. Her går man igennem forskellige trin fx identifikation, forståelse og anerkendelse. EFT parterapi kan hjælpe med både store og små problemer.

Aftabuisere brugen af parterapi
I dag er der en masse fokus på at aftabuisere brugen af en psykolog, og vi er så småt på rette vej. Flere og flere er åbne omkring deres brug af psykolog. Men parterapi er fortsat et forholdsvis stort tabu.

Mange par kan finde det meget tabubelagt at gå i parterapi, og det er de færreste, som deler det med venner, familie og kollegaer. Men et godt råd er at dele det med folk – du vil formentlig støde på andre, som står i de samme problemer og måske går til parterapi. Hermed kan I også dele gode erfaringer, som kan hjælpe på forholdet.

Mange har også en naturlig modstand mod parterapi, da det kan tvinge en ud i en selvrefleksion, som kan være en svær og følsom proces. Men når man først har taget hul på bylden, så kan det blive en stor forløsning.